Omdat ik al mijn hele leven aan een zelfopgelegd ‘loserschap’ leed en daardoor niet echt durfde te doen wat ik al jaren wilde -namelijk schrijven- was ik op zoek naar een coach. Ik zat al een tijdje gevangen in mijn eigen bedrijf waar ik niet zomaar mee kon stoppen (want: vaste klanten die ik niet in de kou kon laten staan, bovendien inkomen) en wilde heel graag mijn leven omgooien. Ik was 50 geworden en het was tijd.
Er kwamen een paar coaches voorbij, waarbij de één beweerde dat je werkelijk alles kunt bereiken in je leven wat je maar wilt, en de ander heel geheimzinnig bleef doen over de tarieven.
In beide gevallen haakte ik snel af, als nuchtere noordeling weet ik dat niet alles in het leven lukt, bovendien wil ik gewoon weten wat iets kost, punt.
Via LinkedIn kwam ik met Jan Willem in gesprek, die meteen al wat verstandige opmerkingen maakte, waaronder: ‘Niet alles zal lukken in het leven, maar er is altijd een interessante zijweg.’ Daarna noemde hij gewoon de prijs van de sessies.

Ik besloot met hem in Zee (haha) te gaan en heb daar geen spijt van gekregen.
In 3 sessies (één intake en twee coachings) heb ik mijn loserschap af weten te werpen.
Ik verstopte mijn talenten en lef onder een dikke laag ‘kan ik niet, durf ik niet en niemand zit op mij te wachten.’
Het grappige is dat Jan Willem een soort routebeschrijving heeft gegeven, maar ik heb zelf besloten om de reis te maken. Waardoor ik nu, als oude en vertrouwde angsten mij weer eens in een ‘kan ik niet’ staat dreigen te brengen, zelf het stuur weer in handen kan nemen om er uit te komen.

Mijn bedrijf is verkocht, mijn eerste kinderboek komt in juni uit en ik ga het aandurven om een tekstschrijf-bedrijf op te starten. Ik ga enorm mijn best doen. Lukt het uiteindelijk niet mijn geld daarmee te verdienen, dan kom ik vast een interessante zijweg tegen!
Ik kan Jan Willem echt aan iedereen aanraden. En hij zet ook nog eens een waanzinnig heerlijke bak koffie!

Fiona Huisman

Tekstschrijver, columnist, interviewer

Als je op zoek bent naar meer van hetzelfde, kun je nu stoppen met het lezen van deze aanbeveling. Jan Willem is namelijk een positief ingestelde dwarsdenker. Hij beschikt over veel kennis en ervaring op het gebied van verandermanagement. Beheerst bestaande technieken, maar veel belangrijker, beschikt over veel creativiteit en improvisatievermogen om individuen, teams of organisaties in beweging te krijgen. Als je lef hebt neem je Jan Willem, heb je dat niet, zoek dan vooral een ander!

Ronald Luxen

Teamleider Stafbureau bij BWRI

Met Jan Willem in huis wordt het spannend als manager! Jan Willem blijft net zo lang doorvragen tot hij de échte oorzaak van een probleem heeft achterhaald. Niet altijd leuk, maar wel effectief. Oplossingen die hij aandraagt zijn verrassend en pragmatisch. En zorgen voor beweging in teams. Jan Willem blijft daarbij veel aandacht voor de menskant houden. Hij is oprecht geïnteresseerd. Ik heb de samenwerking met Jan Willem dan ook altijd zeer gewaardeerd.

Harold Hofenk

Relatiemanager Energy & Climate Triodos

Ruim vier jaar werk ik samen met Jan Willem. In zijn rol als Business Controller Particulieren heeft hij zich laten zien als een gewaardeerde én geaccepteerde coach voor de leiding, als begeleider van veranderingen en als fijne collega. Zijn humor en creativiteit werken als olie in de samenwerking. Hij onderscheid zich door een verfrissende vraagstelling; hij vraagt door waar de meesten al (te vroeg) gestopt zijn. Als het de organisatie, of de ander helpt, heeft hij geen moeite om te confronteren. Hij is een degelijke onderzoeker en analist. Wat ik van hem heb geleerd is om meer te leren door te reflecteren. Zo zie ik hem frequent feed back over zijn eigen optreden ophalen. Hij staat er dus niet alleen open voor, hij komt het zelfs halen. Bij mij heeft hij behoorlijk krediet opgebouwd. Hij mag ’s nachts aanbellen, als ik hem kan helpen.

Arnold Paasman

Business Controller/Auditor

Jan Willem ken ik als een mensen mens, hij weet te verbinden en is communicatief sterk. Jan Willem heeft veel gevoel voor klant en markt en is daarin creatief, zorgt voor sfeer en beweging. Tevens zorgt hij dat zaken in gang worden gezet en heeft hij het lef om zichzelf en anderen uit te dagen om iedere dag beter te worden! Kortom, een aanwinst in ieder team.

Tjalle ter Stege MBA

Privacy en Security Officer/ Training & Coaching

Jan-Willem is een prettige collega om mee samen te werken. Zijn positieve insteek en betrokkenheid maken hem een waardevolle collega. Jan Willem is een effectieve coach. Hij is goed in staat om mensen te reflecteren op hun doelen en keuzes en helpt ze hiermee eigen doelen en organisatiedoelstellingen te realiseren. Jan Willem zoekt de verbinding op en weet op basis van gemeenschappelijke uitgangspunten resultaten te realiseren. Jan Willem is creatief, hij kijkt anders tegen vraagstukken aan en heeft innovatieve ideeën door verbanden te leggen naar andere onderwerpen of vakgebieden. Hij is onafhankelijk in het vormen van zijn mening en doet voorstellen die anders zijn dan dat van anderen en presenteert zich op zijn geheel eigen manier passend bij zijn persoonlijkheid. Jan Willem beveel ik hiermee van harte aan!

Henk Hadderingh

Controller/Auditor Rabobank

Menu