Over Vuurzee, Jan Willem van der Zee

Ik ben een bedrijfskundige gespecialiseerd in (strategische) organisatieverandering. Daarnaast ben ik opgeleid als coach. Ik heb door mijn werk in de financiële dienstverlening veel ervaring met verandertrajecten, het coachen van leidinggevenden en het ontwikkelen en geven van trainingen.

In mijn onderneming Vuurzee combineer ik mijn passie voor veranderen, verhalen vertellen, trainen en coachen met mijn passie voor koken en wonen rondom een vuur. Ook mijn ervaring als verhalenverteller en improvisatie-/trainingsacteur komt hierbij van pas.

Creativiteit in coaching en trainingen

Mijn creativiteit uit zich op vele manier. Ik doe aan improvisatie theater en maak muziek. Ik speel gitaar, piano, accordeon en ik zing. Ik gebruik mijn creativiteit in coaching en trainingen. Veel van de werkvormen die ik toepas zijn gericht op het simuleren van de werkelijkheid. Een simulatie maakt meer duidelijk dan uitleggen of bijvoorbeeld vragenlijsten en interviews. Ook is de gedragenheid direct beter doordat ervaringen en gevoelens niet ontkend (kunnen) worden.

Als je wilt veranderen, zoals:

  • een volgende stap zetten strategisch of tactisch
  • een nieuwe richting bepalen
  • beter gaan samenwerken
  • een eenheid worden
  • sterk leiderschap en zelfsturing

dan zijn het de kernwaarden van waaruit duurzame verandering ontstaat.

Kernwaarden helpen om de juiste vorm te kiezen, om zelfstandigheid aan medewerkers en leidinggevenden te geven en om obstakels te overwinnen op weg naar je doel. Er zijn minder regels noodzakelijk, de kosten worden lager en de opbrengsten hoger. Hoe meer een team zich van zichzelf bewust is zowel collectief als individueel, des te beter zal het presteren.

Menu